English

En Sala Apolo "No Callem" ante las agresiones sexuales

No Callem Wed. 13 Mar
En Sala Apolo "No Callem" ante las agresiones sexuales

En Sala Apolo "No Callem" ante las agresiones sexuales

La Sala Apolo participa per segon any consecutiu al protocol “No Callem” contra les agressions i assetjaments sexuals en espais d’oci nocturn. La iniciativa, impulsada per l’Ajuntament de Barcelona i pionera a l’estat espanyol, fomenta les relacions basades en la llibertat, l’empatia, el consentiment i el plaer compartit, perquè tothom pugui gaudir de la festa sense limitacions ni violència.

Amb aquest objectiu, la sala ha adoptat un conjunt de mesures de prevenció, detecció i actuació. D’altra banda, tot el personal de sala ha rebut formació i sensibilització de la mà de la Regidoria de Feminismes i LGTBI, per saber com gestionar possibles casos d'agressió i així contribuir a reduir aquest tipus de situacions de cara al futur.

Algunes de les mesures de prevenció adoptades consisteixen a limitar l’accés a persones amb actituds i comportaments assetjadors i irrespectuosos tant dins com fora del local així com evitar qualsevol criteri discriminatori o sexista en l’accés a la sala. També s’ha realitzat una avaluació de les zones que poden facilitar la vulnerabilitat de les persones usuàries, on s’ha prioritzat la vigilància, i s’evitarà desenvolupar activitats que fomentin la desigualtat o la falta de respecte per raó de gènere o diversitat sexual.

“No callem” va sorgir ara fa un any per donar resposta a les dades de l’Enquesta de Violència Masclista de Catalunya (2016), que posaven de manifest l’elevada presència d’agressions a l’espai públic, al transport públic i als espais d’oci. Concretament, el 29,29% dels tocaments amb violència s’haurien produït als tercers, mentre que el 31,03% dels tocaments sense presència de violència haurien tingut lloc a aquests espais.

Actualment el protocol ja compta amb el suport de 33 sales de música, 3 festivals i 5 espais públics, –entre els quals s’inclouen el Primavera Sound, el Sónar Festival, el Palau Sant Jordi o Razzmatazz–, i és fàcilment identificable gràcies a la presència de cartells i adhesius en aquests espais.

Si en qualsevol dels clubs setmanals de la sala o en els concerts que pots trobar a l’agenda et planteges activar el protocol, no dubtis en fer-ho avisant al personal de sala. Per a més informació sobre “No callem”, pots consultar l’Espai de Dones i Feminismes de l’Ajuntament de Barcelona o veure el vídeo promocional.

 

 

 

 

 

 

*This content is only available in Catalan and Spanish.